HomeOlotDolor i alteracions emocionals: vetllant pel benestar

Dolor i alteracions emocionals: vetllant pel benestar

Dolor i alteracions

En aquesta càpsula de ciència es pretén fer una breu presentació del concepte de dolor i els trastorns emocionals que provoca quan esdevè crònic. És d’interès saber que existeixen connexions entre el dolor crònic i aquestes alteracions que permeten explicar perquè les persones que pateixen dolor crònic, com
la fibromiàlgia o d’altres d’origen traumàtic, acaben sovint presentant qquadres d’ansietat, depressió i baixa interacció social.

Paral·lelament es debatrà la importància de la recerca de noves estratègies terapèutiques, tant farmacolò- giques com complementàries, per a pal·liar aquest tipus de dolor i els seus efectes associats, que és un dels principals objectius del grup de recerca NEOMA.

El dolor és un sensació desagradable però necessària. El problema és quan aquest dolor cronifica i s’intensifica, perquè les persones que pateixen dolor crònic sovint acaben presentant quadres d’ansietat, depressió i baixa interacció social. El grup de recerca NEOMA de la UdG, treballem per trobar les bases neurobiològiques que relacionen la connexió dolor-trastorns emocionals des de la recerca bàsica, i busquem també noves estratègies terapèutiques per reduir aquest tipus de dolor i millorar el benestar emocional de les persones que el pateixen. Existeixen actualment estratègies terapèutiques per reduir aquests trastorns emocionals?

Parlarem d’aquest fenomen en una conversa a dues bandes amb el Dr. Pere Boadas-Vaello, professor agregat del Departament de Ciències Mèdiques i investigador del grup de recerca NEOMA de la Universitat de Girona i la Dra. Marta Portero-Tresserra, Psicòloga i professora associada de les Universitats de Girona i Autònoma de Barcelona. Us esperem en aquesta nova cita de les

#càpsulesciència!      

 

Dia: 17 de Maig del 2017

19:00 h 

Sala Actes Hospici